Het verkeer goed voor elkaar

Verkeersregelaars Winter in de Vesting
“Altijd plaats voor nieuwe vrijwilligers”

Sinds enige jaren is er in Oldebroek een fanatieke groep vrijwilligers actief als verkeersregelaar tijdens verschillende evenementen. Deze groep is verantwoordelijk voor de veiligheid van het verkeer en de bezoekers van deze evenementen. Voor Koningsdag heeft het team originele verkeersregelaarshesjes en jassen met opdruk van het team in ontvangst genomen. Vorig jaar werden zij al uitgerust met een 18-tal vergunningsvrije portofoons voorzien van een beveiligersoortjes en riemdraagtasjes. En voor in de donkere uren beschikken ze over een goeie lampen. “De wens is om op den duur zelf de beschikking te hebben over voldoende materieel. Sponsoren die materiaal willen sponseren zijn daarom zeer welkom. De professionele materialen zijn namelijk niet goedkoop. Goed zichtbaar en professioneel overkomen staat bij het team zeer hoog in het vaandel”, aldus de woordvoerder.

 

De verkeersregelaars zijn een subcommissie van de Christelijke Oranjevereninging Oldebroek o.l.v. bestuursleden Jan van ’t Hof en Erwin Doornewaard. Zij worden daarbij ondersteund door Marilène van ’t Hof (coördinator beveiliger). De groep bestaat op dit moment uit ongeveer 25 personen in de leeftijd van 16 tot 75 jaar. “Zolang je fysiek in staat bent om diensten mee te draaien en beschikt over een redelijke gezondheid, kun je verkeersregelaar zijn. Na het doen van een met goed gevolg afgesloten E-learning, staat eigenlijk niets meer in de weg om je aan te sluiten bij het team”.

 

Vorig jaar is de stap gezet om ook buiten de gemeente Oldebroek actief te zijn. En ook dit jaar staan er evenementen op de agenda die gehouden worden in de gemeente Elburg. Zoals bij voorbeeld de 112 Hulpdienstendag op 28 september en uiteraard op 13 en 14 december tijdens het grote evenement Winter in de Vesting in Elburg.

 

Uiteraard kunnen de vrijwilligers nog versterking voor het team gebruiken. Lijkt het jou leuk om verkeersregelaars bij evenementen te zijn, dan zijn zij zeer zeker op zoek naar jou/u. Opgeven kan per mail bij: [email protected]