Nog iets gezien of is u iets opgevallen?

U loopt de Vesting Elburg binnen. De stad is mooi verlicht, prachtig versiert en nodigt van harte uit door de poort naar binnen te wandelen.

In de sfeervol verlichte stad wandelt u door de verschillende steegjes, langs de oude soms scheefstaande woningen, langs gezellige marktkramen. U kunt zich laven aan de warmte en gastvrijheid en tegoed doen aan eten en drinken

U snuift de prikkelende geur op van dennenbomen die her en der in de stad het toch al mooie decor opsieren, de geur van vers gebakken stroopwafels, gl├╝hwein, worst en andere lekkernijen.  

U hoort zachtjes de koren hun kerstliederen zingen en instrumenten spelen terwijl oude vissersmannen op klompen, vrouwen gekleed in boerenschorten en warme omslagdoeken en brutale straatschoffies een eindje met u meelopen. U waant zich in het jaar 1900.

 

Is u wat opgevallen? Neen?

Nou dat is precies wat de mensen van de werkgroep Stroom en Logistiek willen.

Dagen zijn zij al bezig geweest met het optuigen van hun mooie Vestingstad. Er zijn met medewerking van de brandweer kerstbomen gehaald en in de Vesting geplaatst.

Op verschillende plekken in de stad zijn stroompunten aangebracht en aggregaten geplaatst om de kramen, karren en koren te verlichten, bakplaten en ketels te verwarmen en sommige koren van versterking te voorzien.

Het lijkt vanzelfsprekend dat de Vesting er zo mooi en sfeervol uitziet maar de mensen van de Stroom en Logistiek zijn er druk mee geweest. Om u als bewoners maar ook u als gast de vestingstad Elburg op zijn mooist te laten zien!

 

Wie ze zijn?

Harry Binnenkamp, Peter Vierhuis, Klaas Labots, Wim van Triest en John van Midden.