top of page
Winter-in-de-Vesting_elburg_2022-330.jpg

BEWONERS

Ben je inwoner van Elburg Vesting? We zetten hier relevante informatie op een rijtje. Wil je een activiteit aanmelden? Klik dan op de knop rechts: 

DECORATIE

Vuurkorven

Inwoners die een vuurkorf willen gebruiken tijdens Winter in de Vesting kunnen dit doorgeven aan ons. Het aantal vuurkorven maakt onderdeel uit van de evenementenvergunning. Op beide dagen wordt hierop gecontroleerd. Wil je een vuurkorf gebruiken? Klik hier voor de toegestane exemplaren en vraag hem aan.

Kerstbomen

Wij hebben 80 kerstbomen besteld bij de EBF foundation deze worden vanaf 6 december op verschillende plekken in de vesting geplaatst. Vindt u het ook leuk om een kerstboom op de stoep te plaatsen dan bent u daar natuurlijk vrij in.

Strobalen

Wil je strobalen gebruiken om jouw stoep of steeg nog sfeervoller aan te kleden? Deze kan je voor €3,50 per baal bestellen bij Arjan Hunestein via 0616315495. Hij komt ze brengen en ophalen.

Dan het vriendelijke maar zeer dringende verzoek om de strobalen niet LOS te halen. Los stro wordt door ons niet opgeruimd. 

WinterindeVesting.jpg

Aankleding stad

Het is geweldig om te zien hoe alle bewoners ieder jaar weer hun handen uit de mouwen steken om hun straat op te fleuren. Dit juichen we natuurlijk toe! Hier een paar richtlijnen en opmerkingen:

  • De komende editie zijn er een aantal looproutes die bezoekers door leuke straatjes en steegjes leiden. We zouden het erg leuk vinden als je 'jouw stukje' extra leuk aankleed! Leef jezelf uit! 

  • Hou met de aankleding van uw huis of straat rekening met de sfeer van 1900 en vermijd het gebruik van partytenten, of andere materialen die niet in het tijdsbeeld passen. De bezoekers komen per slot van rekening voor de sfeer van anno 1900. 

  • Houd ook graag fietsen en scooters zoveel mogelijk uit het zicht.

Kleding

Van een simpel petje van de kringloop tot de meest prachtige jurken: als inwoner weet je het wel: hoe meer verklede mensen in de vesting, hoe leuker! 

Winter-in-de-Vesting_elburg_2022-240.jpg

PRAKTISCH

Parkeerontheffing

Voor bewoners zijn er parkeerplekken gereserveerd. Dit geldt voor auto’s van binnenstadbewoners mét en zonder parkeervergunning. Om in aanmerking te komen om uw auto op één van deze parkeerplaatsen neer te kunnen zetten, heeft u een ontheffing van de organisatie nodig. Meer informatie volgt. 

Parkeerverbod

Vanaf de donderdag vóór het evenement geldt een parkeerverbod in de gehele Vesting. Meer informatie volgt.

Betaald parkeren

Aan bezoekers die met de auto naar Elburg komen gaan we een vergoeding per auto vragen. Betaald parkeren zal enkele uren voor afgaand aan het evenement, en een uur voor afloop van kracht zijn. Meer informatie volgt.

Afsluiting Vesting

Tijdens het evenement zal de vesting worden afgesloten voor verkeer. Meer informatie volgt.

Marktkramen

In verschillende straten in de stad zullen marktkramen komen te staan. De indeling volgt.

Ben je bewoner en wil je deelnemen aan een activiteit: klik hier.

Wil je een marktkraam huren? Klik hier.

WinterindeVesting_2023_SanneNeuteboom-27.jpg

Veiligheid

Om het weekend voor iedereen op een prettige manier te laten verlopen is veiligheid van het grootste belang. Houdt u zich dan ook aan de aanwijzingen van de organisatie, brandweer en andere hulpdiensten. Wanneer door u geplaatste objecten of aankleding niet aan de geldende regels voldoen, dan kan dat betekenen dat u het zal moeten verwijderen. Objecten mogen niet op de weg worden geplaatst en er moet 5 meter vrij worden gehouden op doorgaande routes. Wanneer u aankleding (over straat of steeg) ophangt, hou er dan rekening mee dit boven 4.20 meter te doen. Er mogen geen kabels op de weg liggen, mits deze worden afgedekt met rubberen matten om doortrappen te voorkomen.

Fietsen

Fietsen van bezoekers en bewoners mogen tijdens Winter in de Vesting ook de stad niet in maar kunnen kosteloos gestald worden op verschillende plekken net buiten de stad. Houd fietsen en scooters die al in de Vesting staan zoveel mogelijk uit het zicht.

Bakken, braden en frituren

Tijdens Winter in de Vesting worden er etenswaren bereid. Hierbij moet rekening worden gehouden met eventuele risico’s. Belangrijk is dat er bij een incident geen brandoverslag kan plaatsvinden naar de omgeving. Door een veilige afstand te houden tussen de bakkramen en andere objecten kan dit risico worden beperkt. Hieronder vind je een aantal richtlijnen:

  • De afstand tussen een bakkraam of bakwagen met een gasinstallatie en een gebouw is minimaal 2 m. Als er in die kraam of wagen wordt gefrituurd dan moet deze afstand minimaal 5 m zijn. Als de gevel van het gebouw brandwerend is (minimaal 60 minuten, vooraf voorleggen met de organisatie), zonder ramen en deuren dan is bakken en braden tegen de gevel wel toegestaan.

  • De afstand tussen een bakkraam of bakwagen met een gasinstallatie en een andere bakkraam of bakwagen met een gasinstallatie of een ander bouwsel bedraagt ten minste 2 m.

  • De afstand tussen een bakkraam of bakwagen met een elektrische installatie waarin wordt gefrituurd, en een andere bakkraam of bakwagen of een ander bouwsel bedraagt ten minste 2 m

ALGEMEEN

• Ook dit jaar zal er weer een WhatsAppgroep worden aangemaakt waar calamiteiten en dreigende (weer)situaties in gedeeld kunnen worden, via dit formulier kunnen bewoners & ondernemers zich aanmelden.
• Houdt u er rekening mee dat de verkoop van alcohol aan jongeren onder de 18 jaar niet is toegestaan. Hier kan op gecontroleerd worden. De verkoper is er zelf verantwoordelijk voor indien verkoop aan minderjarigen is geconstateerd.

bottom of page