top of page
Winter-in-de-Vesting_elburg_2022-222.jpg

LOOPROUTES

Dit jaar zijn er tijdens Winter in de Vesting een aantal looproutes te volgen, wat het publiek langs alle mooie plekjes door de Vesting van Elburg leidt. Een paar weken voor aanvang van het evenement zullen we de looproutes up-to-date maken.

Looproutes Winter in de Vesting 2023

Walstratenroute - rood

Ontdek de knusse straatjes langs de voormalige stadsmuur. Loop een rondje langs de rand van onze binnenstad en zie hoe de bewoners leefden en werkten rond 1900. Laat u verwarmen door vuurtjes, muziek en versnaperingen. Bekijk onze stad eens vanuit een andere hoek en laat u verrassen.

Winter-in-de-Vesting_elburg_2022-83.jpg
Winter-in-de-Vesting_elburg_2022-308.jpg

Marktroute - geel

Ontdek de handelswaren op de vele kramen van onze markt. Van hoeden en petten en dameskorsetten tot decoratie voor in huis. Ook aan de inwendige mens wordt ruim gedacht. Laat u voeren door de brede straten langs statige panden. Misschien ziet u meer, dan u had verwacht.

Stegenroute - groen

Ontdek de smalste straatjes van Elburg. Dwaal over de minder gebaande paden kriskras door de stad en bekijk de grote staldeuren waar eens vele stadsboerderijen huisden. Zie hoe bewoners samenkomen in schuren en op straat en aanschouw prachtige oude panden die u anders zou missen.

Winter-in-de-Vesting_elburg_2022-328.jpg
bottom of page