Bewoners

Op het moment dat er nieuwe informatie bekend is zal deze pagina worden aangepast.

Vuurkorven

Strobalen:
Wilt u strobalen gebruiken om uw stoep of steeg nog sfeervoller aan te kleden? Dan kunnen deze tot en met (datum volgt) worden besteld bij Sjaak ten Have via nummer 06-16 49 45 18. De kosten zijn € 3,50 per stuk en er dient contant te worden betaald. Bestellingen zullen voorafgaand aan Winter in de Vesting afgeleverd worden op de vier hoeken van de stad en op de Vischmarkt, waar ze op zaterdagavond ook weer droog ingeleverd kunnen worden. Het vriendelijke maar zeer dringende verzoek om de strobalen niet LOS te halen. Dit levert namelijk erg veel extra werk op met het opruimen.

Parkeerbeleid:
• Vanaf donderdag 08 december vanaf 18.00 uur tot zondag 11 december om 08.00 uur geldt er een parkeerverbod voor alle parkeervakken binnen de Vesting. Tevens kan er NIET geparkeerd worden op het parkeerterrein bij de Oude Gasfabriek (Bas Backerlaan), de Basbackerlaan (oude school) en het Veghenhofplein.

Uiteraard kunt u wel gewoon gebruik maken van de vergunninghoudersplekken bij:
• Het Nieuwe Feithenhof
• Jos Lussenburgplein
• Doelenlaan

• Voor bewoners zijn er parkeerplekken gereserveerd op het evenemententerrein aan de haven (Loswal) en op het Schootsveld. Dit geldt voor auto’s van binnenstadbewoners mét en zonder parkeervergunning. Om in aanmerking te komen om uw auto op één van de extra beschikbare parkeerplaatsen neer te kunnen zetten, heeft u een ontheffing van de organisatie nodig.

• De Vesting zal vanaf vrijdag van 08.00 t/m 23.00 uur en zaterdag van 11.00 t/m 21.00 uur afgesloten zijn voor alle verkeer, met uitzondering van hulpdiensten. Laden en lossen voor winkeliers en aanwonenden kan op vrijdag tot 13.00 uur en op zaterdag tot 10.00 uur.

• Aan bezoekers die met de auto naar Elburg komen gaan we een vergoeding van €5 euro per auto vragen. Betaald parkeren zal enkele uren voor afgaand aan het evenement, en een uur voor afloop van kracht zijn. Concreet wordt er dus op de volgende momenten parkeergeld geheven:
Vrijdag: 12.00 – 21.00 uur
Zaterdag: 09.00 – 19.00 uur

• Fietsen van bezoekers en bewoners mogen tijdens Winter in de Vesting ook de stad niet in, maar die kunnen kosteloos gestald worden op het parkeerterrein bij de Jumbo

Marktkramen:
Er zullen marktkramen worden geplaatst in de volgende straten: Beekstraat, Noorderkerkstraat, Ellestraat, Ledige Stede en Bloemstraat,

Veiligheid:
Om het weekend voor iedereen op een prettige manier te laten verlopen is veiligheid van het grootste belang. Houdt u zich dan ook aan de aanwijzingen van de organisatie, brandweer en andere hulpdiensten. Wanneer door u geplaatste objecten of aankleding niet aan de geldende regels voldoen, dan kan dat betekenen dat u het zal moeten verwijderen. Objecten mogen niet op de weg worden geplaatst en er moet 5 meter vrij worden gehouden op doorgaande routes. Wanneer u aankleding (over straat of steeg) ophangt, hou er dan rekening mee dit boven 4.20 meter te doen. Er mogen geen kabels op de weg liggen, mits deze worden afgedekt met een kabelgoot om doortrappen te voorkomen.

Algemeen:
• Hou met de aankleding van uw huis of straat rekening met de sfeer van 1900 en vermijd het gebruik van partytenten, of andere materialen die niet in het tijdsbeeld passen. De bezoekers komen per slot van rekening voor de sfeer van anno 1900
• Houd ook graag fietsen en scooters zoveel mogelijk uit het zicht.
• Ook dit jaar zal er weer een groepsapp worden aangemaakt, waar calamiteiten en dreigende (weers)situaties in gedeeld kunnen worden.
• Houdt u er rekening mee dat de verkoop van alcohol aan jongeren
onder de 18 jaar niet is toegestaan. Hier kan op gecontroleerd worden.
De verkoper is er zelf verantwoordelijk voor indien verkoop aan minderjarigen is geconstateerd.

Contact:
Mocht u nog vragen hebben, stuurt u die dan naar [email protected] Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.