Bewoners

Aanmelden activiteit door bewoner of ondernemer.

Vuurkorven
Inwoners die een vuurkorf willen gebruiken tijdens Winter in de Vesting hebben dit inmiddels doorgeven aan ons. Het aantal vuurkorven maakt onderdeel uit van de evenementenvergunning. Op beide dagen wordt gecontroleerd op het aantal vuurkorven. Nog een vuurkorf aanmelden is op dit moment niet meer mogelijk.

Strobalen
Wilt u strobalen gebruiken om uw stoep of steeg nog sfeervoller aan te kleden? Dan kunt u die bestellen bij Sjaak ten Have via nummer 06-16 49 45 18. De kosten zijn € 3,50 per stuk en er dient contant te worden betaald. Hij brengt ze en haalt ze nadien weer op (alleen als ze droog zijn). Het vriendelijke maar zeer dringende verzoek om de strobalen niet LOS te halen. Los stro wordt door ons niet opgeruimd!!

Kerstbomen
Wij hebben 80 kerstbomen besteld bij de EBF foundation deze worden vanaf 6 december op verschillende plekken in de vesting geplaatst. Vindt u het ook leuk om een kerstboom op de stoep te plaatsen dan bent u daar natuurlijk vrij in.

Parkeerontheffing
Voor bewoners zijn er parkeerplekken gereserveerd op het evenemententerrein aan de haven (Loswal) en op het Schootsveld. Dit geldt voor auto’s van binnenstadbewoners mét en zonder parkeervergunning. Om in aanmerking te komen om uw auto op één van deze parkeerplaatsen neer te kunnen zetten, heeft u een ontheffing van de organisatie nodig. Bewoners kunnen de ontheffing ophalen op vertoon van het kentekenbewijs op:

  • 23 november (voorafgaand aan de bewonersavond bij de Haas) vanaf 19:00 uur en na afloop tot 21:00 uur
  • 1 december bij het informatiepunt Vischpoortstraat 9 van 19:00 tot 21:00 uur

Parkeerverbod
Vanaf donderdag 8 december 18.00 uur tot zondag 11 december 8.00 uur geldt er een parkeerverbod voor alle parkeervakken binnen de Vesting. Tevens kan er níét geparkeerd worden op het parkeerterrein bij de Oude Gasfabriek (Bas Backerlaan), de Bas Backerlaan (oude school) en het Veghenhofplein.

Afsluiting Vesting

De Vesting wordt op vrijdag 9 december vanaf 8.00 uur t/m zaterdag 23.00 uur afgesloten voor alle verkeer.  Laden en lossen voor winkeliers en aanwonenden kan op vrijdag tot 14.00 uur en op zaterdag tot 10.30 uur.

U kunt tijdens het parkeerverbod en de afsluiting wel gebruik blijven maken van de parkeerplaatsen voor vergunninghouders bij:
• Het Nieuwe Feithenhof
• Jos Lussenburgplein (alleen bereikbaar via Oude Bleeksweg)
• Doelenlaan (alleen bereikbaar via Oude Bleeksweg)

Betaald parkeren

Aan bezoekers die met de auto naar Elburg komen gaan we een vergoeding van € 5,- per auto vragen. Betaald parkeren zal enkele uren voor afgaand aan het evenement, en een uur voor afloop van kracht zijn. Concreet wordt er dus op de volgende momenten parkeergeld geheven:
Vrijdag: 12.00 – 21.00 uur
Zaterdag: 09.00 – 19.00 uur

Fietsen

Fietsen van bezoekers en bewoners mogen tijdens Winter in de Vesting ook de stad niet in maar kunnen kosteloos gestald worden op het parkeerterrein bij de Jumbo. Houd fietsen en scooters die al in de Vesting staan zoveel mogelijk uit het zicht.

Marktkramen
Er zullen marktkramen worden geplaatst in de volgende straten: Beekstraat, Bloemstraat, Ellestraat, Jufferenstraat, Ledige Stede, Noorderkerkstraat en Smedestraat.

Veiligheid
Om het weekend voor iedereen op een prettige manier te laten verlopen is veiligheid van het grootste belang. Houdt u zich dan ook aan de aanwijzingen van de organisatie, brandweer en andere hulpdiensten. Wanneer door u geplaatste objecten of aankleding niet aan de geldende regels voldoen, dan kan dat betekenen dat u het zal moeten verwijderen. Objecten mogen niet op de weg worden geplaatst en er moet 5 meter vrij worden gehouden op doorgaande routes. Wanneer u aankleding (over straat of steeg) ophangt, hou er dan rekening mee dit boven 4.20 meter te doen. Er mogen geen kabels op de weg liggen, mits deze worden afgedekt met rubberen matten om doortrappen te voorkomen.

Algemeen
• Hou met de aankleding van uw huis of straat rekening met de sfeer van 1900 en vermijd het gebruik van partytenten, of andere materialen die niet in het tijdsbeeld passen. De bezoekers komen per slot van rekening voor de sfeer van anno 1900
• Houd ook graag fietsen en scooters zoveel mogelijk uit het zicht.
• Ook dit jaar zal er weer een WhatsAppgroep worden aangemaakt waar calamiteiten en dreigende (weer)situaties in gedeeld kunnen worden, via dit formulier kunnen bewoners & ondernemers zich aanmelden.
• Houdt u er rekening mee dat de verkoop van alcohol aan jongeren
onder de 18 jaar niet is toegestaan. Hier kan op gecontroleerd worden.
De verkoper is er zelf verantwoordelijk voor indien verkoop aan minderjarigen is geconstateerd.

Dringende zaken op 9 & 10 december

Heeft u op 9 & 10 december een vraag of wilt u iets melden? dan kan dat op telefoonnummer: 06-10479616 of tijdens de openingstijden bij het informatiepunt aan de Vischpoortstraat 9. Het telefoonnummer is alleen op 9 & 10 december in gebruik.

Contact
Heeft u nu vragen? mail dan naar info@winterindevesting.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.